Косовска полиција вратила Вучића, грађанима Бањана се обратио телефоном

Предсједник Србије Александар Вучић се путем телефона обратити грађанима Бањана јер му није дозвољен пролазак до села.

Конвој предсједника Србије Александра Вучића, који је заустављен у селу Угљаре у општини Зубин Поток, враћа се назад у Косовску Митровицу, јавио је дописник Срне, који се налази у конвоју.

Конвој предсједника Србије, који је упркос томе што су му привремене институције у Приштини отказале посјету, кренуо макадамским путем према селу Бање, заустављен је у селу Угљаре у општини Зубин Поток.

Косовска полиција зауставила је конвој након што су добијене информације да је блокиран и заобилазни пут преко Зубиног Потока и села Дрен према селу Бање.

Полиција на Косову удаљава новинске екипе које се налазе недалеко од барикада ка мјесту Бање, из правца Зубиног потока, јавља Тањугов извјештач са лица мјеста. На тој локацији налази се неколико новинарских екипа.

Према сазнањима Тањуга, интервернтне јединице КПС спремају се да крену из правца Дрена. Недалеко од барикада налазе се и мјештани, а страхује се да би ситуација могла да се погорша.

Привремене институције у Приштини отказале су посјету предсједника Србије Александра Вучића Бањама из безбједносних разлога.

Прије него што је конвој кренуо назад у Косовску Митровицу, Вучић је са сарадницима изашао из аутомобила и са руководствима српских општина са сјевера Косова кренуо пјешице према оближњој згради у овом српском селу како би одлучили шта даље да чине.

Вучић је претходно требало да иде до села Бање магистралним путем Косовска Митровица-Србица, али су тај путни правац на више мјеста блокирали бивши припадници терористичке ОВК.

Конвој предсједника Србије обезбјеђују припадници Косовске полицијске службе, а једну од патрола чини италијанска жандармерија.

Агенције