Ковачевић именован за генералног директора ЕРС

380063_1

ТРЕБИЊЕ | Надзорни одбор Електропривреде Републике Српске, на сједници у Требињу, именовао је Жељка Ковачевића за вршиоца дужности генералног директора Електропривреде.

Досадашња директорица Електропривреде, Бранислава Милекић, којој је истекао мандат, постављена је за замјеника генералног директора, чему је претходила измјена Статута Електропривреде Републике Српске, коју је недавно усвојила Влада Републике Српске.

Жељко Ковачевић је био министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске од децембра 2010. до децембра 2014. године, а прије тога је био директор бањалучке „Електрокрајине“.

На том мјесту га је наслиједила Сека Кузмановић, прија високог функционера СНСД-а Небојше Радмановића, који се сматра Ковачевићевим патроном унутар СНСД-а.

Занимљиво је да је на челу Наџорног одбора Електропривреде Републике Српске Славица Ињац, директорица Агенције за банкарство Српске и особа од високог повјерења предсједника републике Српске и СНСД Милорада Додика, баш као и досадашња директорица Електропривреде Бранислава Милекић.

Њих троје вежу пословни и пријатељски односи још из предратног времена, када су све троје били у општинском руководству Лакташа.

БН ТВ