Кривична пријава против Стефана Каргановића

380782_1

БАЊАЛУКА │ Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске поднијело је Специјалном тужилаштву Српске извјештај против Стефана Каргановића због утаје пореза и доприноса у износу од 104.680 КМ, сазнаје пословни портал Капитал.

„Управа криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са Пореском управом Републике Српске поднијела је данас Посебном одјељењу за сузбијање организованог и најтежих облика привредног криминалитета – Специјалном тужилаштву Републике Српске Извјештај о почињеном кривичном ђелу „Утаја пореза и доприноса“ против С.К., држављанин САД-а“, саопштено је из МУП-а.

У саопштењу се истиче да је пријављени сумњичи да је у својству одговорног лица Невладине организације „Сцхтихтинг Сребреница Хисторицал Пројецт“, Ден Хаг од 2008. год 2014. године избјегао плаћање пореза прописаних Законом о порезу на доходак и Закону о измјенама и допунама закона о порезу на доходак, не дајући податке о свом стеченом опорезивом приходу у Републици Српској, као и приходу физичких лица са којима је осумњичени закључивао Уговоре о дјелу, те је на тај начин избјегао плаћање пореза на доходак у укупном износу од 104.680 КМ за који износ је оштећен буџет Републике Српске.

Капитал сазнаје да је Каргановић новац који је добио за пројекат исплаћивао и подизао у готовини и да није пријављивао пореске обавезе.

Капитал