Kривична пријава против Стефановића

stefanovic

БЕОГРАД │ Против министра унутрашњих послова Небојше Стефановића и секретарке Управе криминалистичке полиције Дијане Хркаловић поднета је кривична пријава.

Пријава је поднета 30. децембра 2015. године Тужилаштву за организовани криминал због наводне „злоупотребе службеног положаја и трговине утицајем“.

Наводи кривичне пријаве против Стефановића и Хркаловић апсолутно су нетачни и представљају притисак на рад МУП-а, поручили су из Бироа за информисање МУП-а.

Шеф Бироа за информисање МУП-а Биљана Поповић Ивковић у изјави за Тањуг истакла је да наводи кривичне пријаве апсолутно нису тачни и да представљају притисак на рад МУП-а, али да тужилаштву треба препустити да ради свој посао у складу са законом.

Она је подсетила да је Стефановић пре два дана управо указао да је на помолу нова организована и измишљена афера.

„Циљ креатора је јасан, дискредитовање министра и министарства које води и скретање пажње са значајних резултата које постиже Влада Србије на измишљене афере које треба да заокупе јавност. Важно је истаћи да се све то догађа у тренутку када се полиција бескомпромисно бори против криминала и корупције и постиже значајне резултате“, нагласила је Поповић Ивковић.

Према њеним речима, особа која је поднела кривичне пријаве, чинила је то и претходних година против бивших руководилаца у МУП-у, незадовољна својим положајем, али су све те пријаве одбачене као неосноване.

„Било какви притисци на рад полиције не могу осујетити циљеве за које се залажемо, а то је пре свега беспоштедна борба против коруције и криминала искључиво у интересу грађана“, истакла је шеф Бироа МУП-а за информисање.
Агенције