Кров над главом за двојицу ратних војних инвалида

bileca_tabla

БИЛЕЋА I У Билећи је данас помоћник министра рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић, уручио кључеве стамбених јединица двојици ратних војних инвалида са подручја ове општине за што је Влада Републике Српске издвојила 100.800 КМ.

Милуновић је подсјетио да је у билећкој општини до сада збринуто 98 породица погинулих бораца и РВИ, за што је Влада Републике Српске издвијила око 1.700.000 КМ.

„Од ових породица њих 42 су збринуте у стамбеним јединицама, а остале неповратним новчаним средствима. Има још један број породица које су нису на вријеме пријавиле  за стамбено збрињавање. Требала би убрзо бити донесена и нова уредба о стамбеном збрињавању како би било омогућено онима који се нису пријавили да то учине. Надам се да ће у овој години бити у потпуности завршен програм стамбеног збрињавања борачких категорија“, истакао је Милуновић.

Општина Билећа је кроз пројектну документацију, инфраструктуру и потребне прикључке за ова два стамбена објекта издвојила  20.000 КМ.

Радован Бабић и Миљан Уљаревић, нови корисници стамбених објеката, захвалили су се Министарству борачко-инвалидске заштите и Општини Билећа што су им обезбиједили кров над главом.

Радио Требиње