Квар на главном цјевоводу, цистерне по насељима

ТРЕБИЊЕ I Квар на главном цјевоводу који транспортује воду од извора Врело око до града је изузетно озбиљан и за сада је неизвјесно када ће потрошачи добити питку воду, рекао је за Радио Требиње Спасо Радовић, директор Водовода.

„Јутрос око 1:30 је дошло до пуцања цијеви на главном транспортном цјевоводу код Мале бране. То је изузетно тежак терен за радити. Радници су од јутрос на терену и покушаћемо у току дана да отклонимо квар. Никад не можемо знати на какве компликације можемо да наиђемо, тако да са сигуношћу не можемо рећи када ће бити нормализовано снабдијевање питком водом“, навео је Радовић.

Он је додао да један дио насеља Горица и Хрупјела има воду, пошто су прикључени на други мањи цјевовод.

Радовић напомиње да је ово стари проблем који се понавља због старости цјевовода који је изграђен још 1974. године.

„Истекао је вијек трајања старих цијеви, неопходно их је промијенити. Међутим да би могли уопште да кренемо са замјеном овога транспортног цјевовода, морамо обезбиједтити алтернативни начин снабдијевања града, а то је лијевом обалом, јер другачије не можемо“, рекао је директор Водовода за Радио Требиње.

Од јутрос се цистернама Ватрогасне јединице Требиње допрема вода требињској Болници и потрошачима у насељима Брегови, Хрупјела, Полице, Мокри Долови, Засад и центар града.

Из Ватрогасне јединице апелују на грађане да буду стрпљиви, јер због немогућности истовременог и брзог пуњења цистерни, још увијек не могу одредити тачан режим дистрибуције воде по насељима.

Д.М.