Лакета: Стање безбједности добро

ТРЕБИЊЕ I Начелник Полицијске управе Требиње Жарко Лакета, на данашњој конференцији за штампу изразио је задовољство стањем безбједности на подручју које ова Управа оперативно покрива.

„У току фебруара евидентирано је 29 кривичних дјела, 28 саобраћајних незгода и 9 случајева нарушавања јавног реда и мира, што је по упоредним показатељима мање у односу на исти период прошле године“, рекао је Лакета.

Полицијска управа Требиње од почетка ове године извела 123 оперативно тактичке радње и све је објављено у складу са плановима Министарства унутрашњих послова РС.

„Из области недозвољеног држања опојних дрога од јануара ове године до данас евидентирано је 28 прекршаја“, каже Лакета и наводи да је, контролом рада угоститељских објеката заплијењено 5 пакетића опојне дроге „спид“ намјењене за даљњу дистриибуцију.

Припадници Поилицијске управе Требиње су у протекла два мјесеца лишили слободе 55 миграната који су илегално прешли границу истиче Лакета и наглашава да је највише Сиријаца – 47.

Припадници Одјељења за борбу против тероризма, екстремизма и истраге ратних злочина Полицијске управе Требиње, те полицијских станица Требиње и Гацко су код двадесетдвогодишњег лица иницијала Н.Ц. из Гацка нашли више пушака и више десетина метака приликом претреса на двије локације у Гацку.

„Оперативним радом на терену полицијски службеници су стекли основ сумње да наведено лице посједује одређену количину оружја и муниције, а по наредби Основног суда у Требињу претреси су извршени на двије локације у Гацку“, каже Лакета и додаје да је лице иницијала Н.Ц. је саслушано у својству осумњиченог за почињено кривично дјело „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.

Према незваничним сазнањима, од Н.Ц. су одузете двије војничке пушке и једна полуаутоматска, стартни пиштољ и више од 100 метака.

Од статистичких података везаних за рад Полицијске управе Требиње саопштено је да је, у односу на фебруар прошле године евидентирано  мање прекршаја из области нарушавања јавног реда и мира, мање је и саобраћајних незгода  а незнатно више кривичних дјела из области Општег криминалитета.

Р.М.