Ljekari savjetuju: Nosite bocu sa vodom

20150612091508_309839Nošenje adekvatne odjeće i obuće i boce sa vodom i zaštita od sunca, savjeti su ljekara građanima povodom veoma toplog vremena koje se i danas očekuje.
Posebno bi trebalo da se pričuvaju starije osobe, hronični bolesnici, oni koji imaju neko endokrinološko oboljenje, alkoholičari i gojazne osobe.
Ljekari savjetuju nošenje kačketa, uzimanje sladoleda i voćnih sokova, boravak pored fontane u hladovini parka i korišćenje klima uređaja pri čemu treba voditi računa da ne bude velika razlika između unutrašnje i spoljašnje temperature.
Ljekari apeluju i da ne koristite, ukoliko ne morate, vozila javnog gradskog prevoza u vrijeme kada se, oni koji rade, vraćaju sa posla.
Ljekarima se u vrelim ljetnim danima najčešće obraćaju srčani i respiratorni bolesnici, astmatičari, dijabetičari i pacijenti sa malignitetima.
Kada su visoke temperature vazduha, savjetuje se i lagana ishrana sa dosta voća i povrća, uzimanje pet obroka dnevno, izbjegavanje izlaganja suncu u najtoplijem dijelu dana, odmor i oprez na kupalištima i u saobraćaju.
Agencije