Ljetna škola sporta u Trebinju okupiće 1500 sportista

TREBINJE │ U Trebinju će večeras biti otvorena Ljetna škola sporta Republike Srpske, koja će do 26. avgusta okupiti oko 1500 sportista iz Srpske i Srbije, za šta će Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske izdvojiti 200.000 KM.

Resorni ministar Jasmina Davidović istakla je značaj ove manifestacije, čiji je cilj promocija sporta, zdravog života i fizičkog razvoja omladine.

„Niz danas vrhunskih sportista, koji su svoje prve korake, ali i rezultate u karijeri, ostvarili upravo u okviru Ljetne škole sporta, govori o značaju ovog projekta, koji sprovodimo već 17. godinu za redom“, rekla je Davidovićeva novinarima u Banjaluci.

Prema njenim riječima, Ministarstvo će finansirati boravak 800 perspektivnih sportista, od čega 750 iz Srpske i 50 iz Srbije.

„Promoter ovogodišnje škole sporta je srpski košarkaš Milan Gurović. Naročito sam ponosna što su učesnici Ljetne škole nosioci aktivnosti u reprezentacijama BiH i Srbije“, rekla je Davidovićeva.

Ona je navela da će u Trebinju boraviti 1.100 sportista iz 20 sportskih saveza Srpske, i to košarkaši, plivači, džudisti, skijaši, rukometaši, bokseri, tekvandoisti, karatisti, gimnastičari, stonoteniseri, te osobe sa invaliditetom – strijelci, šahisti i košarkaši u kolicima.

„Na prijedlog pojedinih sportskih saveza odlučili smo da neke sportove izmjestimo iz Trebinja, te će se u Doboju realizovati škola sporta za tenis, na Jahorini za biciklizam, u Palama za odbojku. Škola za planinarstvo biće održana na Romaniji, za kuglanje u Srbiji, te u Banjaluci škola za kajak kanu, kao i škola sporta za mentalno nedovoljno razvijena lica u sjedećoj odbojci i vaterpolu“, rekla je Davidovićeva.

Ona je napomenula da će izvan Trebinja svoje aktivnosti realizovati oko 400 sportista.

Davidovićeva je istakla i da je preduzeće „Hidroelektrane na Trebišnjici“ za sve učesnike obezbijedilo 1.500 majica, te da su podršku organizaciji Ljetne škole sporta dali i Grad Trebinje, Javna ustanova „Dom učenika“, gdje će biti smješteni učesnici, Javna ustanova „Trebinjesport“, koja je obezbijedila sportske objekte i terene, te Javna ustanova „Trebinje bazeni“ i Džudo klub „Leotar“.

Otvaranje Ljetne škole sporta Republike Srpske zakazano je u 19.00 časova ispred Doma učenika u Trebinju.

Radio Trebinje/Srna