Љубињци побједници 39. меморијалног турнира „Јово Ђурић“

ЉУБИЊЕ I Одбојкаши „Љубиње –Банкома“ побједници су 39. меморијалног одбојкашког турнира „Јово Ђурић“, организованог јуче у Љубињу.

Друго мјесто припало је „Гацку“ из Гацка, а треће „Маглићу“ из Фоче.

Занимљиво је да је побједнички пехар отишао у руке подмлађене домаће екипе, која је члан Прве лиге Републике Српске, али и која је сасвим заслужено савладала двије поменуте екипе из Премијер лиге Босне и Херцеговине и то обје са по 3:0 у сетовима.

Љубињци су у својим редовима имали и најбољег играча турнира, а то је примач Ђорђе Тохољ, за којег је једногласно гласао жири, на чијем челу је био Драган Пупић-Гашо, готово легендарни одбојкаш који је пуне 24 године био регистрован за овдашњи одбојкашки клуб.

Уз Пупића, у жирију су били и некадашњи познати љубињски одбојкаши: Александар Ацо Турањанин, Стеван Ћук, Миодраг Новокмет и Јован Вујовић.

Побједнички пехар екипи „Љубиње – Банкома“ уручио је Дарко Крунић, предсједник Организационог одбора турнира и начелник општине Љубиње.

Међу званичним гостима овог 39. меморијала „Јово Ђурић“ били су и играчи који су некада играли са покојним Јовом Ђурићем у љубињским клубовима Партизан и Југометал: Станко Турањанин, Мирко Васиљевић, Жарко Јањић, Стеван Ћук и Слободан Турањанин.

Сви заједно – и играчи и гости – након прве утакмице између Љубињаца и Гачана, посјетили су градско гробље и положили цвијеће на гроб Јове Ђурића, истичући да је он стварни зачетник велике љубињске одбојкашке приче која, ево, траје све до данашњих дана.

Вијест и фото: Жарко ЈАЊИЋ