Љубиша Нинковић осуђен због напада на полицајца

ТРЕБИЊЕ │ Љубиша Нинковић из Требиња осуђен је на двије године затвора због покушаја убиства полицајца Велибора Шетке, а којег је, како стоји у пресуди, напао сјекиром.

Пресудом Вијећа Окружног суда у Требињу је оглашен кривим, а у изречену казну урачунато му је вријеме проведено у притвору, у којем је био три мјесеца почевши од 27. јуна прошле године.

„Пресуда је донесена након што је оптужени Љубиша Нинковић, заједно са својим браниоцем, закључио споразум о признању кривице с Окружним јавним тужилаштвом у Требињу“, стоји у саопштењу из требињског Окружног суда.

Закљученим споразумом Нинковић је признао да је 13. јуна прошле године угрозио полицајца Шетку, а који га је претходног дана казнио за почињени прекршај.

„Признао је да је сјекиром ударио у вјетробранско стакло лијевих врата возила полицајца, док је овај сједио у аутомобилу, а потом, кад је возач изашао из аута, новим замахом сјекире напао оштећеног у правцу његовог врата и главе“, саопштили су из Окружног суда у Требињу.

Полицајац се, како стоји у пресуди, од напада одбранио подизањем своје руке.

Истом пресудом оптуженом је одузета сјекира којом је напао полицајца, док је Шетки, на име имовинскоправног захтјева, досуђен износ од 876 KМ.

„Тај износ је оптужени дужан исплатити оштећеном због причињене штете на возилу“, појаснили су из Окружног суда у Требињу.

Независне новине