Ljubitelji biciklizma i prirode sutra voze za SIRAC SIRA (VIDEO)

U Žakovu će sutra biti održana 8. brdska biciklistička trka „Za sirac sira“, u organizaciji Planinarskog društva „Vučji zub“.

Za one koji vole ekstremniju vožnju adrenalina neće nedostajati, tim prije što je od prošle godine staza izmijenjena i ima mnogo više atraktivnih elemenata, poručuju u organizaciji.

„Interesantna ruta polazi makadamskim putem a zatim uskim putevima između starih kamenih kuća i njiva pa čak i kroz dvorište jedne kuće. Staza je dosta ekstremna, sa velikim usponom i jakim nizbrdicama, zbog čega je obavezno za sve takmičare da posjeduju pored brdskog bicikla i zaštitnu opremu – kaciga i rukavice. Poželjno je da na svom dvotočkašu imate i prave brdske gume zbog grubljeg terena“, napominju u Planinarskom društvu „Vučji zub“ ali i dodaju da je uz prilagođenu vožnju staza potpuno bezbjedna za učesnike.

Cilj trke je promocija biciklističkog sporta, hercegovačkog sela te domaćih proizvoda – kakav je i autentični hercegovački sirac sira, tradicionali trofej ove sportsko rekreativne manifestacije.

Učesnici trke će biti podijeljeni u tri kategorije – djece do 12 godina, juniora od 12 do 15, elitna za starije od 15 godina i rekreativaca.

Start trke je u 11:00 časova.

U PD „Vučji zub“ napominju da su takmičari obavezni da budu na startu u 10 časova kako bi se na vrijeme prijavili za učešće i odvezli probni krug stazom ukoliko to nisu ranije učinili.

Takmičari mlađi od 18 godina dužni su da preuzmu formular o saglasnosti roditelja ili staratelja za njihovo učešće, a informacije gdje da preuzmu formular mogu dobiti na broj telefona 065/753-896.

Radio Trebinje