Ljudima se uvukao strah pod kožu

343575_1

BEOGRAD |„Ako je Makedonija pravna država, zločinci koji su zakuvali sukobe u Kumanovu moraju da plate kaznu“, kaže Vujadin Stanojković, nekadašnji fudbaler Partizana i reprezentacije Jugoslavije.

„Neko je napravio veliku ujdurmu i preplašio ljude na području gde se desio obračun terorista s policijom. Vlast mora da odgovori ko je zamutio vodu i šta se zapravo dešava“ – kaže Stanojković, koji je rodom iz Rečice nadomak Kumanova.

Tamo mi je i dalje čitava šira familija. Neki su i u samom gradu. U delu naselja najbližem pucnjavi žive mi brat od tetke i sestra. Kažu da ništa nije moglo da se vidi, ali su dobro čuli rafale.

U njegovom selu i okolini, kaže, nema tenzija između Albanaca i njihovih komšija: „Bio sam prekjuče u blizini Kumanova, na sahrani ženinog rođaka.

Ljudima nije lako, uvukao se u njih strah i neizvesnost. Nikome nije do ratovanja i gubljenja glava, ali su svesni da to što je pokrenuto nije lako srediti.“

Izveštavanje medija o oružanom sukobu, po njemu, nije bilo baš iscrpno: „Ovde vlada priličan medijski mrak. Samo dve televizije poslale su ekipe u blizinu mesta događaja, pa niko još precizno ne zna šta se sve dešavalo.“

Blic