Лукач задовољан радом полиције у Херцеговини

ТРЕБИЊЕ │ Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач посјетио је данас  Полицијску  управу Требиње.

Министар се састао са Жарком Лакетом, начелником ове управе, који га је упознао са активностима које се спроводе на подручју које оперативно покрива ПУ Требиње.

Према ријечима министра Лукача стање безбједности на овом подручју је задовољавајуће.

„По свим сегментима дошли смо до закључка да полицијска управа мора да одржи један тренд успона безбједности. Оно што тражим од свих полицијских управа, начелника и полицајаца је да свој посао раде професионално и одговорно. Да буду на услузи грађанима. Једино у сарадњи са грађанима можемо одржати висок ниво безбједности у РС“, истакао је министар Лукач.

Он је навео да је једна од тема на данашњем састанку била и питање смјештаја ПУ Требиње и да овај објекат има потребу за проширењем капацитета. Истакао је да би се у скоријој будућности требало доградити још један спрат, али да то зависи искључиво од расположивих средстава.

„На тај начин би полиција могла да ради много комотније и у много бољим условима“, додао је Лукач.

На новинарско питање да ли је задовољан радом полицијских службеника у Требињу, одговорио је потврдно – али и да оцјени увијек приступа критички.

Каже да је у збирном извјештају МУП-а  РС расвјетљеност кривичних дјела у порасту у свим полицијским станицама, али је посебно похвалио ПУ Требиње, на чијем се подручју није догодило ниједно разбојништво ове године.

„Ако се вратимо неколико година уназад, знате да се на овом подручју догађало доста крађа возила а сада их нема у том обиму, а и оно мало возила што се украде убрзо се пронађе и врати власницима. Када у обзир узмемо и то да се на подручју Херцеговине зна десити да по мјесец дана нема ниједног тежег кривичног дјела – и онда то упоредимо са неким ранијим годинама – дјелује немогуће. Али је могуће јер је резултат доброг рада ове полиције“, закључио је Лукач.

Жарко Лакета, начелник ПУ Требиње, на данашњем састанку са министром унутрашњих послова РС је рекао да је ресорно министарство успјело да ријеши питање кадровске попуњености ове Полицијске управе – тако што је прије мјесец дана у наш град стигло нових 19 полицијских службеника.

Лукач је данас положио вијенце на споменик припадницима МУП-а из Херцеговине који су дали своје животе у Одбрамбено-отаџбинском рату.

С.П.