Magistrala kod Budve i dalje zatvorena,prijete novi odroni

20150120100825_284421BUDVA | Na magistralnom putu Budva-Bar i Budva-Cetinje saobraćaj je u prekidu zbog odrona u mjestu Zavala, sanacija puta će potrajati, a sve službe rade kako bi ublažile eventualne nove odrone.
Veliki odron dogodio se juče oko 12 sati kod Budve i potpuno je odsjekao primorje od ostatka zemlje. Oko hiljadu kubika zemlje i kamenja sručilo se na magistralni put, a tom prilikom nije niko stradao.
Bilo je planirano da sinoć bude puštena jedna traka ali se to nije desilo jer su se pojavili novi odroni, kazao je za Radio Antena M Zdravko Šljukić iz službe zaštite i spašavanja.
„Stanje je isto kao i sinoć, saobraćaj je zatvoren osim za hitne slučajeve. Pojavili su se novi odroni, teren je jako loš, ne znamo šta će danas biti. Sačekaćemo procenu stručnjaka da li se i kada može pustiti makar jedna traka za saobraćaj“, kazao je Šljukić.
Crnogorski ministar saobraćaja Ivan Brajović, koji je posjetio mjesto odrona, rekao je da se ogromna količina materijala obrušila na put.
On je dodao da su se nadležne službe, Direkcija za saobraćaj, Crnagoraput, policija, potrudile da vrlo brzo djeluju.
Brajović je naglasio da će potpuna sanacija puta potrajati i da je sada pod znakom pitanja koliko je cijela kosina stabilna.
„U svakom slučaju, vodićemo računa da put bude adekvatno saniran i pustićemo ga u saobraćaj samo ako to bude potpuno bezbjedno“, zaključio je Brajović.
Agencije