Majdanpek dobija struju

544969_majdanpek--01--foto-i-popovic_f

MAJDANPEK | EPS pustio pod napon trafostanice u Majdanpeku. Grad će postepeno dobijati struju, potvrđeno RTS-u u Elektromreži Srbije.
Meštani Majdanpeka posle 48 sati postepeno dobijaju struju, pošto je EPS stavio pod napon trafostanice u tom gradu.
U Majdanpeku zbog nevremena i pada dalekovoda, dva dana nije bilo struje, grejanja i vode, a komunikacija mobilne telefonije je bila moguća samo preko mreže „Telenora“.
Prema informacijama sa terena, kvarovi su se poslednja tri dana nizali jedan za drugim, jer su vremenski uslovi bili izuzetno teški, sa ledenom kišom i jakim vetrom.
Predsednik Skupštine opštine Majdanpek Slaviša Božinović je rekao da je stigla pomoć u vodi i hrani, kao i da su trgovine za sada snabdevene neophodnim namirinicama.
„Radnicima EMS treba odati priznanje za nadlјudske napore koje su činili da Majdanpek dobije struju. Po zaleđenim provodnicima, u kolicima su se spuštali iznad ambisa dubokog 100 metara“, rekao je Božinović.
EMS je prošle noći odlučila da deo 400-kilovoltne mreže prvi put upotrebi za napajanje Majdanpeka, tako što će deo te mreže prebaciti da radi na nižem, 110-kilovoltnom naponu.
RTS