Мајка убила једну, а баба двије бебе

372864_1

ДОБОЈ | За убиство двије тек рођене бебе у Добоју сумњичи се њихова бака, док је за смрт треће бебе наводно одговорна ментално заостала мајка.

Како су саопштили из ЦЈБ Добој, данас су ухапшене 4 особе – В.Б. из Добоја, због основа сумње да је починила кривично дјело „Тешко убиство“, В.Ј. и Ж.Ц. са подручја општине Модрича и Р.Б. са подручја града Добоја, због основа сумње да су починили кривично дјело „Обљуба над немоћним лицем“.

Како незванично сазнају „Независне“, ухапшени су Војкана Богојевић, бака, Жарко Цвијетић, Вид Јанковић и Раде Богојевић.

„Ова три мушкарца су сексуално напаствовала С.Б. након чега је родила троје дјеце“, сазнале су „Независне“.

„Током истражних мјера и радњи, које су спроведене у координацији са Окружним тужилаштвом Добој, утврђено је да је пунољетна С.Б. у априлу 2015. родила живо новорођенче, за које постоји основ сумње да га је након порођаја убила“, стоји у саопштењу ЦЈБ Добој.

Против ње је данас поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу „Убиство дјетета при порођају“.

Претходна два убиства десила су се у септембру 2011. и јулу 2013. године, када је бака убила новорђенчад и бацила их у шипражје на њиви поред породичне куће.

Полицијски службеници Центра јавне безбједности Добој, на основу прикупљених оперативних сазнања лоцирали су простор на којем се највјероватније налазе тијела страдале новорођенчади.

С.Б. се тренутно налази у Институцији за ментално заостала лица.

Ухапшена лица су данас, заједно са извјештајем о почињеном кривичном дјелу, предата у надлежност Окружном тужилаштву Добој.

Независне новине