Малишани из Требиња и Фоче заједно на Ушћу: Дружење и надметања у оази природе (ФОТО)

ТРЕБИЊЕ │ У Еко кампу на Ушћу код Требиња јуче је приређено дружење дјеце из вртића „Наша радост“ са вршњацима из фочанске предшколске установе „Чика Јова Змај“, који су на тродневној екскурзији у нашем граду.

Уз боравак у природи и упознавање флоре и фауне, малишани два вртића, њих стотињак, имали су прилику да покажу и своју спретност у трчању у џаковима, прескакању и повлачењу, играма са обручем, лоптом, чуњевима и сличним занимљивим „диспислинама“.

Њихови васпитачи истичу да је свако дружење добра прилика за социјализују и нова познанства,  при чему надметања и игре у оази зеленила код најмлађих подстичу и здраве навике, као што је боравак у природи и физичка активност.

„Дјеца веома мало времена проведу у природи и занемарује се здрав начин живота. Ово је била идеална прилика да се дјеца играју и забављају на отвореном простору“, рекао је директор јавне установе за прешколско образовање и васпитање „Наша радост“ Александар Вукановић.

Нада се да је ово тек зачетак једне идеје, да у наредној години планирају да организују слично дружење са дјецом  из вртића сусједних општина, а све са циљем да сусрети најмлађих на Ушћу у будућности прерасту у интернационални дјечији камп.

Р.С.