Mališani iz Trebinja i Foče zajedno na Ušću: Druženje i nadmetanja u oazi prirode (FOTO)

TREBINJE │ U Eko kampu na Ušću kod Trebinja juče je priređeno druženje djece iz vrtića „Naša radost“ sa vršnjacima iz fočanske predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“, koji su na trodnevnoj ekskurziji u našem gradu.

Uz boravak u prirodi i upoznavanje flore i faune, mališani dva vrtića, njih stotinjak, imali su priliku da pokažu i svoju spretnost u trčanju u džakovima, preskakanju i povlačenju, igrama sa obručem, loptom, čunjevima i sličnim zanimljivim „dispislinama“.

Njihovi vaspitači ističu da je svako druženje dobra prilika za socijalizuju i nova poznanstva,  pri čemu nadmetanja i igre u oazi zelenila kod najmlađih podstiču i zdrave navike, kao što je boravak u prirodi i fizička aktivnost.

„Djeca veoma malo vremena provedu u prirodi i zanemaruje se zdrav način života. Ovo je bila idealna prilika da se djeca igraju i zabavljaju na otvorenom prostoru“, rekao je direktor javne ustanove za preškolsko obrazovanje i vaspitanje „Naša radost“ Aleksandar Vukanović.

Nada se da je ovo tek začetak jedne ideje, da u narednoj godini planiraju da organizuju slično druženje sa djecom  iz vrtića susjednih opština, a sve sa ciljem da susreti najmlađih na Ušću u budućnosti prerastu u internacionalni dječiji kamp.

R.S.