Marijana Vujadinović-ponos Srbije i Nevesinja

marijana vujadinovic 1
NEVESINJE/BEOGRAD l  Mediji u Srbiji ovih dana dosta pažnje posvećuju uspjehu mladih matematičarki na Evropskoj olimpijadi za djevojke koja je održana u Minsku. U superlativima pišu o nastupu srpskih gimazijalki koje su osvojile četiri medalje i ekipno zauzele drugo mjesto u Evropi. I Nevesinje može biti ponosno pošto je u timu Srbije bila Marijana Vujadinović, naše gore list. Marijana je rođena u Beogradu, ali su njeni roditelji Želimir i Novka iz Nevesinja.
Učenica Matematičke gimnazije u Beogradu biće ove godine u timu Srbije na najprestižnijoj smotri matematičara svijeta – Međunarodnoj olimpijadi u Tajlandu, a učestvovaće i na Balkanskoj olimpijadi u Grčkoj. Ove godine Marijana bila prva na državnom takmičenju što je prvi put da titula najboljeg matematičara na Srpskoj olimpijadi pripane jednoj dami.
Natprosječnu inteligenciju Marijana pokazuje još od malih nogu. U šestom razredu bila je prvak Srbije u matematici i treća u fizici, a nakon toga je svake godine osvajala prva mjesta na državnim takmičenjima iz matematike i fizike.
Radio Nevesinje