Маринци ЈНА окупили се у Требињу

ТРЕБИЊЕ │ Припадници некадашње морнаричке пјешадије бивше ЈНА, њих седамдесетак данас су се окупили у Требињу, у некадашњој касарни на свечаном постројавању у знак сјећања на војничке дане које су провели у нашем граду.

Идеја за окупљање настала је преко групе на Фејсбуку гдје су, након дугог низа година, остварили поновне контакте.

У Требиње су стигли маринци из бивших југословенских република, Аустрије, Русије и других држава.

Бивши маринци су једногласни – да је служење војног рока у тадашњој ЈНА у Требињу био понос за сваког војника.

„Маринци из Требиња оформили су Фејсбук групу са намјером да се окупе бивши припадници морнаричко-десантних јединица ЈНА који су служили у Требињу. За разлику од  других бивших касарни ЈНА, ова у Требињу остала је у изванредном стању. У Требињу нисам био од 1991. године, а окупила нас је носталгија за Требињем, јер смо овдје увијек били добро примљени од домаћег становништва“ , рекао је Дејан Ђорђевић из Београда.

Горан Митровић је у Требиње стигао из далеког Санкт Петербурга. Мотив му је, како каже, да види оне са којима је прије 30 година служио војни рок у Требињу.

„Желио сам да видим официре и бивше другове из чете. У Требиње долазим скоро сваке године и овдје се лијепо осјећам.“

Зоран Милошевић, начелник Одјељења за друштвене дјелатности истакао је да је Градска управа са задовољством прихватила да буде домаћин онима који су најљепше дане младости провели у Требињу

„Поносан сам и што сам био припадник ове елитне јединице у којој је владао ред, рад и јединство и сви се радо сјећају тог времена“, каже Милошевић.

Припадници некадашње морнаричке пјешадије бивше ЈНА данас ће даровати крв у Служби за трансфузијску медицину Требиње.

М.И.