Марко Ђурић на Косову упркос забрани Приштине

marko djuric

ПРИШТИНА │ Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић борави на Косову и Метохији упркос томе што су му власти у Приштини забраниле улазак у покрајину.

Ђурић је у изјави новинарима у Лепосавићу рекао да ради свој посао нормално и да је о боравку на Косову и Метохији обавестио међународне представнике.

„Нешто не видим овде никога од тих који су говорили о забранама, ја сам на КиМ, радим свој посао нормално. Нама је у интересу и ми овде стварамо услове за живот нашег народа, никоме не сметамо, желимо сарадњу, желимо нормалан живот за све људе на КиМ“”, рекао је Ђурић.

Истакао је да се понаша потпуно другачије од оних који мисле да могу да говоре језиком мржње, језиком сукоба и језиком стварања проблема на КиМ.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић присуствовао је у Лепосавићу подели помоћи пољопривредницима на северу Косова. Канцеларија за КиМ је својим средствима обезбедила 75 пакета лаке пољопривредне механизације.

Ђурић је рекао да ће Влада Србије ове године обезбедити пољопривредницима и новац за сетву и субвенције, као и другим деловима Србије.

Ђурић је додао да је Влади стало да пољопривреда на Косову живи и да се земља ради, јер је свако српско здраво пољопривредно домаћинство на КиМ здраво семе опстанка и останка на КиМ.

Ђурић није једини званичник из централне Србије коме су косовске власти минулих дана забраниле улазак на Косово.

РТС, Танјуг