MARKO RIKALO za Radio Trebinje: O AKTUELNIM GRADILIŠTIMA I TREBINJU BUDUĆNOSTI (Audio)

TREBINJE │ Aktuelni i budući infrastrukturni projekti grada – tema su prvog izdanja emisije „Grad izbliza“ u novoj sezoni, u kojem je gost Radio Trebinja bio Marko Rikalo, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Trebinja.

Rikalo govori o vizijama Gradske uprave u vezi sa rekonstrukcijom i turističkom valorizacijom najstarijeg gradskog jezgra Trebinja, koja podrazumijeva i otkopavanje i obnovu hendeka oko bedema Starog grada, ali i konkretnim planovima i već preduzetim aktivnostima na izgradnji pravoslavnog duhovnog centra u Mrkonjićima.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje upoznaje nas i sa predstojećim zahvatima na izgradnji gradske vodovodne infrastrukture, projektom zamjene svjetiljki javne rasvjete štednom LED tehnologijom, preostalim intervencijama na uređenju gradskog parka.

Otkriva nam i planove oko uređenja javnih prostora i izgradnje dječijih igrališta u gradskim mjesnim zajednicama, zatim i zbog čega Gradska uprava toliko insistira na izgradnji sistema za navodnjavanje na svim ruralnim područjima Trebinja gdje su oni mogući, a šta preduzima na planu kvalitetnije regulacije saobraćaja u gradskom području.

Zašto su kapitalne obilaznice u tom smislu već danas prioriteti prvog reda – i koliko će, već sutra, značiti za vizije Trebinja u budućnosti, sa gradskim jezgrom zatvorenim za saobraćaj i popločanim pješačkim zonama – što je naš sagovornik ocijenio realanošću na koju Trebinje neće dugo čekati…

Poslušajte prvi dio intervjua sa Markom Rikalom.

Razgovarao Rade Savić.