Маровићу притвор, негирао кривицу

368659_1

ПОДГОРИЦА l У Црној Гори је данас ухапшен Светозар Маровић. Председник Политичког савета ДПС-а је негирао кривицу, а после саслушања му је одређен притвор до 72 сата.

„С.М. је данас, по налогу Специјалног државног тужилаштва, лишен слободе, због постојања основа сумње да је извршио продужено кривично дело злоупотреба службеног положаја путем подстрекавања извршеног на организован начин“, саопштено је након хапшења из тужилаштва.

Маровић, који је председник политичког савета владајуће Демократске партије социјалиста, приведен је јутрос око 9 сати и у тренутку привођења он се налазио у Подгорици.

Маровић је лишен слободе по налогу специјалног државног тужиоца, а према незваничним информацијама ухапшен је у згради Вектре у центру града.

Изостао са седнице Савета ДПС
Маровић није недавно присуствовао седници Политичког савета ДПС, а на ту функцију је изабаран у јуну ове године. Маровић је све време постојања ДПС важио за страначког идеолога и стратега њене дугорочне политике.Свезозар Маровић је раније био председник Државне заједнице Србија и Црна Гора, а пре тога обављао је више политичких функција у Црној Гори. Дуги низ година био је председник црногорског парламента.

Специјални тужилац Миливоје Катнић раније је најавио да ће истрагом обухваћена особа која је идентификована као „шеф криминалне групе“ у Будви, чија су два сада већ бивша градоначелника осумњичени за злоупотребу службеног положаја, у вези са трговином некретнинама у тој општини.

РТЦГ подсећа да се притвору већ налазе Маровићев син Милош, брат Драган Маровић, стрина Мирјана, а поступак се води и против његове кћерке Милене Маровић-Богдановић и Милошеве таште Драгице Поповић.

Специјално тужилаштво пре месец дана издало је налог за хапшење Милоша Маровића, који се сумњичи за злоупотребу службеног положаја приликом продаје 26.000 квадрата неурбанизованог плаца у Будви, чиме је нанета штета Општини у износу од 1.400.000 евра.

Маровић је већ био саслушаван почетком септембра у Специјалном тужилаштву због цурења информација о акцији хапшења будванских функционера због корупције, међу којима и његове кћерке Милене.

Тужиоца је тада занимало, како се наводи, одакле Маровићу информација о планирању хапшења ноћ пре него што је лишена слободе његова кћерка Милена.

У тој акцији ухапшени су бивши градоначелник општине Будва Лазар Рађеновић, бивши потпредседник општине Драган Маровић, премијеров саветник Александар Тичић, службеник Општине Будва Ђорђе Павловић, в.д. директора Водовода Будва Миленко Медиговић, некадашњи секретар за заштиту имовине Новак Клисић, Миодраг Самарџић и извршни директор будванске фирме Трејд јуник Горан Бојанић.

Осумњиченима се ставља на терет да су приликом изградње платоа у месту Јаз и стамбено-пословног простора у центру ТQ Плаза, злоупотребом службеног положаја, оштетили буџет општине за око 10 милиона еура. Те пројекте радили су са фирмама Трејд јуник и Гуги комерц.
Мондо.ме