Масакр у Даласу: Снајперисти убили најмање петорицу полицајаца

765-430-b9f6d189b52363c96950001a840e168c

ДАЛАС │ Пет полицијаца из америчког града Далас убијено је снајпером током протеста против полиције због убиства црног младића.

У нападу је још 11 припадника полиције рањено. Сумња се да је било најмање два снајпера.  Сведок пуцњаве у Даласу, Исмаел Дејесус успео је да ухвати на видео-снимку део стравичног догађаја у коме је убијено четири полицајца.

Окршаји полиције са нападачима још су у току, а један од њих прети да је у центру града постављена бомба.

Један од осумњичених за овај напад, који је потресао Америку, је ухапшен, док се други предао, објавила је на твитеру полиција Даласа.

Међутим, полиција Даласа је саопштила да су у току преговори са нападачем који је забарикадиран у гаражи у центру Даласа.

До пуцњаве у којој је убијено четири полицијаца је дошло у тренутку када су демостранти пролазили кроз град. Када су се зачули први пуцњи учесници протеста су се разбежали тражећи заклон.

Браун је претходно рекао да је из два снајпера погођено 11 полицајаца, од којих су тројица убијена, међутим, даласка полиција је на Твитеру објавила да је и пети полицајац подлегао повредама.

Снајперски напади су се догодили у четвртак у 20.45 по локалном времену у тренутку док је више стотина људи протестовало због убистава Афроамериканаца током полицијских интервенција у Батон Ружу у Луизијиани и у Сент Полу у Минесоти.

Гувернер Тексаса Грег Абот је саопштио да је безбедносним службама државе Тексас наложзио „да Граду Даласу понуде сваку потребну помоћ“.

„У оваквим тренуцима морамо се подсетити и нагласити значај уједињења нас Американаца“, истакао је Абот у саопштењу.

Потрага за нападачима одвија се у центру Даласа, а читав призор изгледа хаотично, са хеликоптерима који надлећу центар града и полицајцима са аутоматским пушкама на угловима улица, пренео је Асошијејтед прес.

Агенције