Маслинова грана против подјела


ТРЕБИЊЕ │ Мостарски театар младих и полазници позоришних радионица Kултурне сцене “Мале ствари” данас у Требињу заједнички проводe пројекат “Маслинова грана”.
Сеад Ђулић, умјетнички руководилац Мостарског театра младих каже да је овај пројекат подржан од стране Владе Швајцарске, а има за циљ да се у девет општина Херцеговине ради са младим који имају право да кажу како виде живот у нашим срединама, како доживљавају различитости, које су посебно евидентне у Мостару и да дају одговор на то.
„То је један снажан крик против глупости. И онда је то послужило да направимо заједничку радионицу и три мале форум представе – незавршене, али осмишљене. И да онда заједно, гдје се договоримо посадимо дрво маслине, као симбол мира и као некакав траг да су двије групе младих људи, данас је то случај са Мостарцима и Требињцима, имале исту идеју, жељеле добро и да то остане биљег за нека будућа времена.“, истакао је Ђулић.
У Kултурном центру Требиње ће у оквиру овог пројекта данас бити одржана и 95. реприза представе „Маслинова грана“ са почетком у 15 часова, а након завршетка представе у парку ће бити посађено дрво маслине.


Ђулић је истакао да је до сада посађено око стотину садница маслине, а једна од њих је она која расте испред Меморијалног центра Шумарице у Kрагујевцу.
„Има их у Новом граду, Угљевику, Теслићу, Сребренику, Власеници, Ливну , Kладњу, Олову, на свеучилишту Универзитета у Мостару.“, закључио је Ђулић.
С.П.