Maslinova grana protiv podjela


TREBINJE │ Mostarski teatar mladih i polaznici pozorišnih radionica Kulturne scene “Male stvari” danas u Trebinju zajednički provode projekat “Maslinova grana”.
Sead Đulić, umjetnički rukovodilac Mostarskog teatra mladih kaže da je ovaj projekat podržan od strane Vlade Švajcarske, a ima za cilj da se u devet opština Hercegovine radi sa mladim koji imaju pravo da kažu kako vide život u našim sredinama, kako doživljavaju različitosti, koje su posebno evidentne u Mostaru i da daju odgovor na to.
„To je jedan snažan krik protiv gluposti. I onda je to poslužilo da napravimo zajedničku radionicu i tri male forum predstave – nezavršene, ali osmišljene. I da onda zajedno, gdje se dogovorimo posadimo drvo masline, kao simbol mira i kao nekakav trag da su dvije grupe mladih ljudi, danas je to slučaj sa Mostarcima i Trebinjcima, imale istu ideju, željele dobro i da to ostane biljeg za neka buduća vremena.“, istakao je Đulić.
U Kulturnom centru Trebinje će u okviru ovog projekta danas biti održana i 95. repriza predstave „Maslinova grana“ sa početkom u 15 časova, a nakon završetka predstave u parku će biti posađeno drvo masline.


Đulić je istakao da je do sada posađeno oko stotinu sadnica masline, a jedna od njih je ona koja raste ispred Memorijalnog centra Šumarice u Kragujevcu.
„Ima ih u Novom gradu, Ugljeviku, Tesliću, Srebreniku, Vlasenici, Livnu , Kladnju, Olovu, na sveučilištu Univerziteta u Mostaru.“, zaključio je Đulić.
S.P.