Матија Јокановић написао најљепше писмо Дједу Мразу

pismo

ТРЕБИЊЕ │ Петогодишњи Матија Јокановић из Требиња добитник је прве награде на традиционалном литерарном конкурсу Пошта Српске „Пишем писмо Дједу мразу“ на нивоу радне јединице Требиње.

Матија је награђен бициклом, друга награда – тротинет припала је осмогодишњој Требињки Божани Петровић, док је МП3 плејер отишао у руке Ани Медан из Билеће.

Матија Јокановић каже да му није било тешко написати писмо Дједу Мразу.
„Желио сам Дједа Мраза и рекао сам му, ако добијем награду, да ћу је дијелити са својим пријатељима“, каже мали Матија.

pismo2

У наградној игри учествовала су дјеца из вртића и нижих разреда основних школа, а свечаност проглашења најбољих и додјеле награда организована је данас у прес-центру Пошта Српске у Требињу.

„Циљ манифестације је учење лијепог писања са једне, а са друге стране да би дјеци уљепшали новогодишње празнике и остварили понешто од њихових снова“, рекла је директор требињске радне јединице Пошта Српске Слободанка Муратовић.

Иако су главне награде биле резервисане само за ауторе најљепших писама, ни други малишани који су учествовали на конкурсу нису остали празних руку: за труд су од Дједа Мраза добили утјешне новогодишње пакетиће.

Поште Српске данас су у својим радним јединицама одржале традиционалну новогодишњу свечаност, а на нивоу сваке радне јединице изабрана су и награђена три најљепша писма Дједа Мразу. Покровитељ манифестације је Министарство просвјете и културе РС.
С.П.