Мигранте упозоравају на опасност од минских поља

ТРЕБИЊЕ │ Градска организација Црвеног крста Требиње и ЈУ „Екологија и безбједност Требиње“ покренули су данас акцију љепљења плаката упозорења на опасаност од минских поља испред пограничних села.

Ово је једна од активности Црвеног крста у раду са мигрантима у оквиру Службе тражења и програма упозоравања на опасност од мина ове организације.

Акција ће трајати три дана а у плану је да се покрију села на подручју Зубаца, Петровог поља, те Шуме и површи, односно гранична подручја са Црном Гором и Хрватском.

„Ова превентивна акција је покренута због примијећеног повећаног кретања миграната у овим подручјима. Плакате упозорења на опaсаност од постојања минских поља штампао је Међународни комитет Црвеног крста на енглеском и арапском језику. Мишо Памучина, координатор за деминирање испред ЈУ ‘Екологија и безбједност’, изашао нам је у сусрет како би плакате поставили на потребна мјеста“, кажу у требињском Црвеном крсту и додају да им  је помоћ у акцији, уступањем возила, пружила и Територијална ватрогасна јединица Требиње.

Радио Требиње