Miljanović: Luka Petrović zaslužuje mjesto generalnog direktora Elektroprivrede RS

TREBINJE │ Gradski odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata na sjednici koja je sinoć održana u Trebinju jednoglasno je donio odluku da se predsjednik Gradskog odbora i generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović predloži za generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske, rekla je za Radio Trebinje potpredsjednik trebinjskog odbora ove stranke Ljubica Miljanović.

„Luka Petrović je dosadašnjim uspješnim radom i posebno rezultatima postignutim na opštim izborima, koji su u istoriji najuspješniji, pokazao da to zaslužuje“, rekla je Miljanović.

Ona je precizirala da će na narednoj sjednici GO SNSD-a Trebinje biti definisana i ostala kadrovska mjesta na nivou Republike Srpske i Savjeta ministara BiH, za koje je zainteresovan Gradski odbor trebinjskog SNSD-a.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović danas nije želio da komentariše prijedlog Gradskog odbora SNSD-a o njegovom imenovanju na funkciju generalnog direktora Elektroprivrede RS.

U članu 57. Statuta Grada Trebinja navodi se da se – u slučaju ostavke ili trajne spriječenosti gradonačelnika da obavlja funkciju, a do isteka mandata je preostalo više od godinu dana – raspisuju izbori u roku od 60 dana, u skladu sa zakonom.

M.I.