„Милу треба дати да влада бар 40 година!“

3817995_1

Урнебесни црногорски комичари „д букс оф књиге“ , који забављају Балкан још од 90-их, у овом видеу исмијавају црногорског премијера Мила Ђукановића.

На ироничан начин, двојица хумориста са Цетиња, Александар Радуновић-Попај и Горан Вујовић у емисији „Алхемија Балкана“ на телевизији Алџазира говоре о црногорском лидеру који не на власти готово три деценије, о његовом односу према народу, подаништву, црногоском менталитету…

Мило Ђукановић је половину свог живота на челу Црне Горе, а први пут је за премијера изабран 15. фебруара 1991. године, на свој 29. рођендан. Био је најмлађи премијер у Европи и остао је на том мјесту три мандата, све до 1998. године. Тада је именован за предсједника, након што је 19. октобра 1997. године побиједио на непосредним изборима за предсједника Републике.

Иако је до редовних парламентарних избора у октобру остало само неколико мјесеци, Ђукановић је крајем прошле године иницирао парламентарно изјашњавање са намјером да потврди легитимитет извршне власти који оспорава већи дио опозиције. По многима, овим потезом Ђукановић је још једном показао да нема намјеру да оде с власти!

„Ми претендујемо да побиједимо на тим изборима и да и даље будемо носећи стуб власти Црне Горе, све до 2020. године“, казао је Ђукановић, једини лидер на Балкану који се за више од четврт вијека шест пута враћао на највише државне функције.

 

 

Истинито