Министар Богданић свечано отворио обновљени Дом здравља

НЕВЕСИЊЕ │ Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић данас је у Невесињу озваничио завршетак адаптације и реорганизације објекта Дома здравља у који је уложено 689.000 КМ. Министарство здравља је обезбиједило 70% средстава, док је општина Невесиње издвојила 30%.

Поред тога Министарство здравља је за  пет амбуланти породичне медицине набавило медицинску опрему вриједности 67.000 КМ.

Министар Богданић је нагласио да су реновирањем објекта обезбијеђени много бољи услови за рад здравствених радника и лијечење пацијената. Он је изразио очекивање да ће у оваквим условима  примарна здравствена заштита бити квалитетна и доступна сваком пацијенту.

Начелник општине Миленко Авдаловић изразио је захвалност Влади РС која је након завршетка нове болнице значајна средства издвојила и за рекононструкцију и опремање Дома здравља.

– Невесиње је разуђена општина, па је екипама породичне медицине био велики проблем да организују примарну здравствену заштиту – рекао је Авдаловић додајући да су услови за смјештај пацијената одлични и да сада од љекара и медицинског особља зависи да ли ће пацијенти бити задовољни.

Вршилац дужности директора Дома здравља Жарко Таминџија нагласио је да су  након реконструкције амбуланте породичне медицине смјештене у комфоран објекат са обезбијеђеним хигијенским условима и топлотном изолацијом. Поред тога амбуланте су опремљене и адекватном медицинском и немедицинском опремом, тако да ће сада здравствена заштита у Невесињу бити подигнута на много већи ниво.

Поред нове болнице Невесиње сада има још једну модерну, савремено опремљену здравствену установу.

Стари објекат Дома здравља је саграђен 60-тих година и од тада није доживио значајнију санацију. Здравствени радници су улагали много труда да надомјесте неусловност просторија, у посљедњем Отаџбинском рату овдје је била смјештена и ратна болница, до прије три године и Општа болница и сада је коначно дошао дан за отварање нове странице у развоју здравственог сектора у Невесињу.

Радио Невесиње