Министарке награђене на фестивалу у Травнику

ministarka2

ТРАВНИК │Младим глумицама Градског позоришта Требиње Милици Милошевић и Стефани Петковић припала је награда стручног жирија за глумачку игру и креацију лика министарке у истоименој представи, рађеној по чувеном Нушићевом тексту, на синоћ завршеном 15. Фестивалу средњошколског театра БИХ у Травнику.

Према ријечима редитеља Жељка Милошевића, представа, која је премијерно изведена у Требињу прије седам дана, наишла је на одличан пријем и жирија и публике, не само на овом, већ и на 14. фестивалу средњошколског драмског стваралаштва Босне и Херцеговине у Коњицу, који се вечерас завршава свечаном додјелом награда.

ministarka

„Изузетно смо задовољни нашом изведбом на оба фестивала. И жири и публика упутили су само похвалне ријечи за нашу представу. То је само показатељ квалитетног рада нашег омладинског ансамбла, који је уложио велики труд у стварање овог комада”, истакао је Милошевић, додајући да је представа “Министарка” већ добила позиве за гостовања у сусједним градовима БИХ и Црне Горе, али и на фестивалима у Словенији и Србији.

На фестивалу у Травнику учестовали су омладинска позоришта и драмске секције из Травника, Бањалуке, Тузле, Зенице, Витеза, Тешња, Мостара и Требиња, а награда „Злата Имамовић“ за најбољу представу у цјелини припала је представи „Клетва“, рађеној у копродукцији Дис театра из Бањалуке и Градског казалишта младих из Витеза.

В.М.