Мишељић: Почетак године обећава добру производњу

ТРЕБИЊЕ l Директор Хидроелектрана на Требишњици /ХЕТ/ Гордан Мишељић истакао је да је ова година почела добром и планском производњом електричне енергије, те да је киша допринијела повећању акумулације Билећког језера, гдје је тренутно кота 7,72 метра изнад плана.

Мишељић је рекао Срни да је тренутна кота Билећког језера 388,30 метара, те да је у досадашњем периоду ове године произведено око 45 гигават-часова електричне енергије, што обећава добре производне резултате и у наредном периоду.

„Очекујемо добру хидролошку годину, што је основ да ХЕТ не само оствари планску производњу већ и да је пребаци“, каже Мишељић и додаје да је план производње за ову годину 1.062 гигават-часова електричне енергије.

Иако су прошлу годину пратили незабиљежено лоша хидрологија, ниске залихе воде у акумулацији Билећа и смањена расположивост агрегата, ХЕТ је ипак својом производњом била гарант поузданог снабдијевања електричном енергијом свих корисника у електроенергетском систему „Електропривреде Републике Српске“ током 2017. године.

И ове године управа ХЕТ-а одлучила је да предузеће стипендира 75 редовних студената државних факултета техничког и друштвеног смјера у износу од 150 до 300 KМ.

Срна