Митинг СНСД-а није заказан по закону

3816694_1

БАЊАЛУКА │ Савез за промјене протесте у Бањалуци заказане за 14. мај пријавио је Центру јавне безбједности Бањалука 28. априла. Сазнајемо, СНСД је то исто учинио седам дана касније 4. маја. Министар унутрашњих послова потврдио је да је МУП добио двије пријаве за окупљање 14. маја у Бања Луци.

Савез за промјене поднио је пријаву Центру јавне безбједности Бањалука 28. априла за одржавање мирног окупљања 14. маја. Пријаву су потписали предсједници свих странака чланица Савеза за промјене.

У Савезу за промјене кажу да су сав посао урадили по Закону. Бранислав Бореновић подсјећа да МУП није неко ко даје сагласност, већ евентуално може да забрани неко окупљање најкасније 24 сата прије најављеног скупа.

Министар унутрашњих послова Драган Лукач већ се огласио. Лукач је рекао да је полиција примила два захтјева за одржавање скупа исти дан у Бањалуци, а да ће евентуална забрана бити предмет процјена. Сазнајемо да је СНСД пријаву за одржавањем скупа у Бањалуци 14. маја.

Центру јавне безбједности Бањалука поднио у сриједу 4. маја. Савез за промјене пита МУП да ли ће дозволити одржавање контрапротеста неколико метара од протеста опозиције у исто вријеме и упозорава да, уколико се то деси, МУП сноси велику одговорност.

Савез за промјене реаговао је и на наступ генералног секретара СНСД-а Луке Петровића који је све који дођу на протест опозиције назвао издајницима интереса Републике Српске.

Закон о јавном окупљању Републике Српске не познаје могућност организовања два различита протеста у исто вријеме на истом мјесту.

БН телевизија