Митру Мрдићу признање „Мирза Делибашић“

222

САРАЈЕВО │ Митар Мрдић, капитен репрезентације БиХ у џудоу, добитник је високог признања „Мирза Делибашић“, које заслужним спортистима додјељује Спортски савез Босне и Херцеговине БиХ.

Признање је синоћ додјељено на 71. избору најуспјешнијих спортиста и спортских екипа БиХ за 2015. годину, а умјесто Митра, који због припрема није могао да присуствује свечаности у Народном позоришту у Сарајеву – награду је преузела његова мајка Мирјана.

„Ово високо признање Митар је добио за дугогодишње одличне резултате у спорту. Неки његови резултати су: европски студентски првак, побједник европских и свјетских купова, девет титула првака Балкана и прво мјесто на вјечној листи најбољих спортиста Републике Српске“, кажу у Џудо клубу Леотар.

Прије Мрдића, признање које носи име прослављеног кошаркаша добили су Сергеј Барбарез, Един Џеко, Амел Мекић, Емир Спахић, Мирза Телетовић.

Специјално признање за дугодишње учешће и развој у спорту синоћ је додијељено и Милану Кољеншићу, дугогодишњем предсједнику ЏК „Леотар“ и некад активном атлетичару, кошаркашу и џудисти.

По избору Спортског савеза Босне и Херцеговине најбољи бх. спортисти за 2015. годину су атлетичар Амел Тука и џудисткиња Лариса Церић.
Радио Требиње