Mladi košarkaši „Leotara“ u Podgorici

PODGORICA l Mladi košarkaši KK „Leotara“, 2006. godište i mlađi proteklog vikenda zabilježili su uspješan nastup u Podgorici u okviru „Internacionalne minibasket lige“.

Dječaci KK „Leotara“ su ostvarili dvije pobjede, protiv klubova „Rudeš“ iz Zagreba i „Rijeke“ iz istoimenog grada, dok su poraženi od ekipa „Zadra“ i „Širokog“.

Trenutno se nalaze na diobi 3. i 4. mjesta koje vodi na finalni turnir „Internacionalne minibasket lige“, a koji će se održati u Sarajevu 06. i 07. aprila ove godine.

“Možemo biti veoma zadovoljni prikazanim igrama na ovom turniru. Nama je bitno da pored intezivnih treninga djeci obezbijedimo i dovoljan broj utakmica, putovanja kao i učešća na raznim turnirima i kampovima, jer samo na taj način se mladi košarkaš razvija pravilno, kako fizički tako i tehničko-taktički, i što je vrlo važno boravkom van svog svakodnevnog boravišta se razvija u emocionalnom i sociološkom smislu”, rekao nam je trener Dražen Šegrt.

Iz Uprave ovog trofejnog kluba ističu da su omladinske selekcije imale dosta aktivnosti u proteklom periodu, gdje su mlađi kadeti bili u Podgorici na turniru, zatim pioniri koji su bili gosti „Partizana“, „Crvene Zvezde“ i „Dinamika“, gdje je uspostavljena saradnja sa velikanima srpske košarke o čemu svjedoči uzvratna posjeta delegacije KK „Partizan“.

“Nastavljamo da radimo, pratimo i podržavamo svu talentovanu djecu iz naše regije”, poručuju iz KK Leotar.

Radio Trebinje