MMF: BiH su hitno potrebne reforme

343695_1
SARAJEVO | Predstavnici Misije MMF-a rekli su danas na prvoj sjednici Fiskalnog savjeta BiH u novom sazivu da su reforme hitno potrebne i da je neophodan ambiciozan plan rješavanja problema da bi se ubrzao rast, smanjila nezaposlenost i povećala efikasnost javne administracije, uz istovremeno održavanje makroekonomske stabilnosti.
„Rečeno je i da osoblje MMF-a usko koordiniše sa drugim međunarodnim institucijama, uključujući EU, Evropsku banku za obnovu i razvoj i Svjetsku banku, u pogledu pružanja podrške ekonomskim politikama vlasti“, saopšteno je nakon sjednice Fiskalnog savjeta BiH.
Misija MMF-a, koju predvodi Ron van Roden, od 28. aprila je u posjeti BiH. U saopštenju se navodi da su članovi Misije danas izrazili zahvalnost vlastima i svim ostalim sagovornicima na odličnoj saradnji i iskrenim i otvorenim diskusijama.
Fiskalni savjet BiH usvojio je izvještaj o izvršenju budžeta BiH za 2014. godinu i donio odluku o Budžetu Fiskalnog savjeta BiH za 2015. godinu.
Sjednicom je predsjedavao predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.
Fiskalni savjet BiH čine premijeri Republike Srpske i Federacije BiH, ministri finansija BiH, Republike Srpske i FBiH, i u svojstvu posmatrača guverner Centralne banke BiH i gradonačelnik Brčko distrikta.
BNTV