Moćni Uber dolazi u Hrvatsku i Srbiju

An illustration picture shows the logo of car-sharing service app Uber on a smartphone next to the picture of an official German taxi sign
BEOGRAD | S više od 2,8 milijardi dolara osiguranog kapitala i prisutnosti u 200 gradova u 55 zemalja širom svijeta, Uber je jedna od danas najpotentnijih tehnoloških kompanija na svijetu koja potpuno mijenja industriju prevoza te brine taksiste.
Nakon Bukurešta, Beča i Varšave, Uber bi uskoro mogao otvoriti podružnice u Zagrebu, Beogradu i ostatku regije, javlja Netokracija. Više detalja Uber će objaviti na Netokracijinom OMGcommerceu koji se održava 4. maja u Zagrebu.
Uberov predstavnik Rob Khazzam već je bio u Zagrebu te pratio što se događa u regiji. S obzirom na njihovo širenje regijom, čini se da je samo pitanje vremena kad će Uber doći u Zagreb, Ljubljanu i Beograd. Uber, naime, ne čeka na spremnost tržišta, već nalazi lokalne timove i potom pokreće aktivnosti.
Nedavno su otvorili poslovnice u Bukureštu i Sofiji, a zahvaljujući značajnom kapitalu te agresivnoj ekspanziji koja se pokazala kao uspješna taktika, ne čekaju ‘digitalizaciju’ tržišta. Uberova namjera je, ako to lokalne kompanije neće, digitalizovati prevoz na tržištima na koja dolazi.
Iako se na prvi pogled čine tek kao bezopasna mobilna aplikacija za naručivanje prevoza, Uber je toliko efikasan u svojoj namjeri da razne taksi i prevozne službe zamijeni globalnom mrežom svojih “Uber” vozila, da se očekuje da će do kraja 2015. godine ostvariti preko 10 milijardi dolara prihoda.
Agencije