Moguća promjena skupštinske većine?!

343903_1

BANJALUKA | Lider Srpske demokratske stranke Mladen Bosić ne isključuje mogućnost promjene skupštinske većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske i kaže da je već obavio određene razgovore u tom smislu.

Međutim, ne isključuje ni opciju da aktuelna vlast, ohrabrena činjenicom da je afera „papak“ ostala neistražena, ponovo krenu u kupovinu ruku u NS RS.

„Trenutna većina je formirana javnom političkom korupcijom i nesprovođenje istrage u ovoj aferi “papak“ ne daje legitimitet ni vladi ni skupštinskoj većini. Poslije izlaska Šukalovih poslanika oni već i najavljuju trgovinu, a to bi bilo dno dna. Vlada nema odgovor na sve dublju ekonomsko-socijalnu krizu , po obećanjima o referendumu pokušavaju da skrenu pažnju sa stvarnih problema“, kaže predsjednik Bosić.

Dva poslanika Stranke napredna srpska najavili su izlazak iz skupštinske većine, a poslednjih dana postoji i mogućnost da će biti još osipanja, jer SNSD-ovi koalicioni partneri (DNS i SP) nisu zadovoljni rezultatima rada izvršne vlasti u RS.

Euroblic