Москва инсистира на затварању Трибунала!

kremlj-moskva-rusija

МОСКВА I Министри спољних послова Србије и Русије Ивица Дачић и Сергеј Лавров заложили су се за што скорије затварање Хашког трибунала.

На заједничкој конференцији за новинаре, упитани о ослобађајућој пресуди лидеру радикала Војиславу шешељу, они су рекли да је тај суд исполитизован, али нису директно коментарисали ту пресуду.

„Хашки суд је симбол за политички суд, који, како сматра наш народ у Србији, постоји да суди само Србима, за верификацију политике које су западне земље водиле против Србије и бивше Југославије“, казао је Дачић.

Дачић је рекао да Београд подржава став Русије да Хашки трибунал мора бити затворен у најскорије време, јер је нанео штету и није допринео примирју.

„Пресуда Караџићу није добра. Сваки Србин треба да се радује када неки Србин у Хагу не буде осуђен, као и у случају Војислава шешеља. Али, нико од нас не може да каже, сви сумњају, када Хашки трибунал нешто позитивно уради за Србе, да ли је он то урадио намерно или случајно“, рекао је Дачић.

Лавров је казао да је тај суд „пристрасан, политизован“, о чему говори много примера, као што је ослобађање Рамуша Харадинаја, и да Москва инсистира на његовом затварању.

Бета