Москва: Нова Трампова реклама демонизује Русију

hilari putin

МОСКВАl Кремљ сматра да предизборни снимак Доналда Трампа у којем се појављује Владимир Путин, а исмивају Трампови противници, „демонизује слику о Русији“.

„Погледао сам снимак. Нисам сигуран да ли га је Путин видио, али је наш став негативан“, рекао је портпарол Крамља Дмитриј Песков током телефонске конференције за медије.

Он је истакао да је „јавна тајна“ да је обиљежје америчке изборне кампање да се „демонизује Русија“ и све што је с њом повезано, пренио је Ројтерс.

„Одувијек смо искрено жалили због тога и вољели бисмо да се предизборни процес спроведе без таквог односа према нашој земљи“, поручио је Песков.

Снимак представља покушај изазивања сумње у способност претендента за демократског предскедничког кандидата Хилари Клинтон и других Трампових противника да парирају Путину.

У снимку се, наиме, показује како их руски лидер лако побкеђује у џудоу, а онда се показује Клинтон како „лаје“ прије него што се опет слика преусмјери на Путина, који се смије.

Хилари Клинтон лаје на новој Трамповој реклами Нова реклама фаворита републиканаца за номинацију на изборима Доналда Трампа приказује кандидаткињу демократа Хилари Клинтон како лаје, јавља АП.

Осим тога, дио рекламе јесу и руски председник Владимир Путин док се бави борилачким вештинама и смије се, као и један терориста.

„Када дође вријеме да се суочимо са нашим најжешћим противницима“, наводи се на почетку рекламе.

Након тога, види се Путин како се бави борилачким вјештинама и терориста који упире пиштољем у камеру.

„Демократе имају прави одговор“, завршава се претходна реченица. Одмах након тога приказана је Хилари Клинтон како лаје и Владимир Путин како јој се смије.

АП пише да је снимак Хилари Клинтон са њеног митинга у Невади раније током године.

Из кампање Хилари Клинтон нису одмах одговорили на захтјев новинара да прокоментаришу ову рекламу.

Подсјећамо, Доналд Трамп и Хилари Клинтон фаворити су за номинацију својих странка пред изборе 8. новембра.
НН