Може и овако

ТРЕБИЊЕ | Већ четврту годину траје лијепа спортска прича, прича из области фудбала, али са карактеристиком да новац никад није био, а и неће бити фактор који је, „зачин у свему“.

Екипа фудбалера, и некадашњих фудбалера и заљубљеника у најважнију споредну ствар на свијету, Саво, Миљан, Дражен и Срђан уз помоћ још неких пријатеља,  у протекле три године организују турнир у малом фудбалу за најмлађе. На игралишту у овом насељу, у другој половини јуна, најмлађи „мајстори петопарца“ показују своје умјеће на радост искрених љубитеља фудбала. А да је све тачно из прве реченице свједочи податак да се не наплаћује котизација за учешће, пријатељи спорта добровољним прилозима (колико ко може) помажу за покривање најосновнијих трошкова, дјеца и мјештани Тине, али и цијелог Требиња долазе, и под свјетлошћу рефлектора уживају.

„Тако је и ове године. Дјеца ће играти по систему 5 плус један, котизација је бесплатна, екипе се могу пријавити до четвртка у 12 часова. Видовдански турнир у малом фудбалу „Тини 2018“, почиње 16. јуна, а на њему ће учествовати генерација 2007. годиште и млађи. Припремљена су многобројна изненађења за публику, а најбољи играч, стријелац и голман ће добити пехаре, а за финале се очекује долазак и неких познатих играча из  нашега града.Све заинтересоване екипе могу се јавити на телефоне 065/876-946 или 065/577184 око детаља”, каже Саво Андрић један од организатора.

Шаљивџије рекоше, ово љето ће, па скоро бити идеално.Клинци играју између утакмица Свјетског првенства, још само хладне пиве и грицкалица и фудбалско љето може да почне”, помало у шали а више у збиљи говоре. И додају: Враћа се она љепота када дјеца играју фудбал. Да баш тако играју фудбал. Изађу из станова, оставе мобилне телефоне, лаптопе, таблет…. Друже се са друговима, падну и разбију се. Али устају даље. Буде ту суза, осмјеха, ситних чарки, али сви на крају упитају „Хоће ли бити догодине.”, кажу готово углас иницијатори ове приче

А ми пишемо.

Може и овако. И лијепо, и корисно, и популарно….

И без новца.

Р.М.