Može i ovako

TREBINJE | Već četvrtu godinu traje lijepa sportska priča, priča iz oblasti fudbala, ali sa karakteristikom da novac nikad nije bio, a i neće biti faktor koji je, „začin u svemu“.

Ekipa fudbalera, i nekadašnjih fudbalera i zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu, Savo, Miljan, Dražen i Srđan uz pomoć još nekih prijatelja,  u protekle tri godine organizuju turnir u malom fudbalu za najmlađe. Na igralištu u ovom naselju, u drugoj polovini juna, najmlađi „majstori petoparca“ pokazuju svoje umjeće na radost iskrenih ljubitelja fudbala. A da je sve tačno iz prve rečenice svjedoči podatak da se ne naplaćuje kotizacija za učešće, prijatelji sporta dobrovoljnim prilozima (koliko ko može) pomažu za pokrivanje najosnovnijih troškova, djeca i mještani Tine, ali i cijelog Trebinja dolaze, i pod svjetlošću reflektora uživaju.

„Tako je i ove godine. Djeca će igrati po sistemu 5 plus jedan, kotizacija je besplatna, ekipe se mogu prijaviti do četvrtka u 12 časova. Vidovdanski turnir u malom fudbalu „Tini 2018“, počinje 16. juna, a na njemu će učestvovati generacija 2007. godište i mlađi. Pripremljena su mnogobrojna iznenađenja za publiku, a najbolji igrač, strijelac i golman će dobiti pehare, a za finale se očekuje dolazak i nekih poznatih igrača iz  našega grada.Sve zainteresovane ekipe mogu se javiti na telefone 065/876-946 ili 065/577184 oko detalja”, kaže Savo Andrić jedan od organizatora.

Šaljivdžije rekoše, ovo ljeto će, pa skoro biti idealno.Klinci igraju između utakmica Svjetskog prvenstva, još samo hladne pive i grickalica i fudbalsko ljeto može da počne”, pomalo u šali a više u zbilji govore. I dodaju: Vraća se ona ljepota kada djeca igraju fudbal. Da baš tako igraju fudbal. Izađu iz stanova, ostave mobilne telefone, laptope, tablet…. Druže se sa drugovima, padnu i razbiju se. Ali ustaju dalje. Bude tu suza, osmjeha, sitnih čarki, ali svi na kraju upitaju „Hoće li biti dogodine.”, kažu gotovo uglas inicijatori ove priče

A mi pišemo.

Može i ovako. I lijepo, i korisno, i popularno….

I bez novca.

R.M.