МУП може да каже „не“ протестима!

3816890_1

БАЊАЛУКА │ Ни власт ни опозиција у Републици Српској не одустају од протеста заказаних за 14. мај. Председник Српске и лидер Милорад Додик сматра да нема ништа проблематично што опозиција истог дана организује протест.

Председник Српске и лидер Милорад Додик сматра да нема ништа проблематично што опозиција истог дана организује протест.

Иначе, по закону, МУП Републике Српске, ако процени да је реч о скуповима високог безбедносног ризика, може донети одлуку о забрани одржавања оба протестна скупа. Ресорни министар Драган Лукач је потврдио да су пријављена оба скупа, а да ће МУП процену ризика обавити у наредним данима. И СНСД и СзП добили су дозволе од Града Бањалуке за одржавање скупова.

Опозициони Савез за промене заказао је 14. маја у 12 часова у Бањалуци, а само дан након њихове најаве, и владајућа колиција, предвођена СНСД, заказала је 14. маја тачно у подне на бањалучком Тргу Крајине митинг.

Додик верује да ће митинг владајуће већине бити масован и миран: „Нећемо се сада предати, након 20 година борбе за Републику Српску, пред шаком људи који због личних промоција и функција у Сарајеву умањују снагу и институционални капацитет Републике Српске“.

Члан Председништва Савеза за промене Бранислав Бореновић је изјавио да заказивање митинга СНСД истог дана и у исто време када је и СзП заказао представља невиђен скандал који показује да је ова странка спремна на све како би онемогућила слободу грађана да изразе своје незадовољство.

Вечерње новости