МУП Српске одбио преговоре о предаји Давора Драгичевића

МУП РС, како незванично сазнајемо, неће да преговара о условима предаје Давора Драгичевића, што је Окружном тужилаштву и МУП-у нудио његов адвокат.

Драгичевић је као једини услов поставио да му не буде одређен притвор.

РТРС такође, сазнаје да је Полицијска управа Бањалука Окружном јавном тужилаштву поднијела извјештај о почињеним кривични дјелима против Давора Драгичевића и још три лица.

Како је саопштено, Драгичевић је осумњичен да је 27. и 30. децембра током јавног говора на двије локације у Бањалуци, упутио озбиљне пријетње и изазвао осјећај страха и угрожености код двојице грађана

Жељко Дабић, Славиша Симић и Стела Милановић осумњичени су да су умишљајно подстрекавали Драгичевића и друга лица на извршење кривичног дјела угрожавање сигурности.

Припадници МУП-а Републике Српске привели су синоћ у Бањалуци Драшка Станивуковића, одборника ПДП-а.

Полицијска управа Бањалука покренула је потрагу за Драшком Станивуковићем због нереда послије протестног окупљања на Тргу Крајине у Бањалуци 30. децембра у организацији групе „Правда за Давида“.

Он је био један од предводника протестне шетње, а према сазнањима Срне, Станивуковић ће бити обрађиван и због постојања основа сумње да је починио кривично дјело – припрема државног удара.

РТРС