На 11 локација ПОСЕБНИ КОНТЕЈНЕРИ ЗА ОТПАД ОД ПРОЉЕЋНОГ УРЕЂЕЊА БАШТА

На 11 локација ПОСЕБНИ КОНТЕЈНЕРИ ЗА ОТПАД ОД ПРОЉЕЋНОГ УРЕЂЕЊА БАШТА

ТРЕБИЊЕ │ „Комунално“ предузеће и ове године поставиће у требињским насељима посебне контејнере за одлагање отпада који настаје након прољетног уређења башта.

Милан Мандрапа, шеф градске чистоће и руководилац оперативних послова у АД „Комуналном“, за Радио Требиње каже да је ове године за одлагање овог отпада одређено 11 локација на које ће привремено бити постављени велики контејери капацитета 5 кубика, те да ће на ове пунктове грађани моћи да одлажу и остали кабасти отпад.

Додаје да већ другу годину проводе овакву праксу – а све са циљем да неадекватно збрињавање отпада који настаје током акција прољетног уређења на нарушава изглед града.

„Сваке године имамо проблеме у вријеме орезивања воћа и чишћења башти – јер људи тај отпад одлажу на мјеста која за то нису предвиђена или га пале у својим двориштима, што заиста квари слику града“, истиче Мандрапа.

Он додаје да ће у насељу Горица контејнери бити постављени на четири локације – код „мејтефа“, код „Манга“, куће Киће Сорајића и поред старе трафостанице у Виноградима, у Хрупјелима – изнад градске капеле, а у насељу „Луч“ испод зграде средњошколског центра.

У Полицама ће бити три пункта за одлагање – изнад дјечијег вртића, поред Жељезничког моста и на локалитету Вилин долац према Црквини, на Растоцима код Ћатовића крака, а у Придворцима на локацији код џамије.

Р.С.