На листама месари, љекари, пјевачи…

765-430-6e8b0686e163a2ea4878320f390a249c

БАЊАЛУКА │ На списковима кандидата за нови сазив Скупштине града у Бањалуци понуђено никада веће шаренило. Водеће странке су за одборнике, као и на претходним изборима, понудиле највише доктора.

Кандидатско шаренило приметно је на партијским листама за одборнике у бањалучкој Скупштини града. Млади, пензионери, радници, лекари, доктори наука, месари, спортисти, политиколози, али и певачи – адути су са којима водеће странке излазе пред бираче у граду на Врбасу.

На листама је доста нових лица која се нису бавила политиком.

Кандидат СНСД за градоначелника Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је ова странка сачинила одличну кандидатску листу: „Имамо доста нових и младих људи. Најстарији канидат је 1948. годиште, а најмлађи 1991. Имамо квалитетан програм и уверени смо у победу“.

Носилац изборне листе СНСД у Бањалуци је економиста Срђан Амиџић (36), један од најмлађих посланика у Народној скупштини Републике Српске и доцент на бањалучком Економском факултету. Најстарији кандидат СНСД је Лазо шешић, власник месаре „Код Лазе“. Најмлађи је Далибор Ћуп (25), певач који је учествовао у такмичењу „Звезде Гранда“.

На њиховој листи је и председник Друштва специјалиста доктора стоматологије Бојан Гламочанин, као и Маринко Умичевић, одборник и технички директор „Беме“. И ове године кандидат је Ненад Грбић, власник „Спида“ који је на прошлим изборима добио 5.000 гласова.

И у СДС уверавају да имају квалитетне кандидате за градски парламент. Председник ГО СДС Бањалука и носилац листе Предраг Вулин, дипломирани инжењер машинства, каже за „Новости“ да су на листи странке доктори наука, лекари, али и воћари и фармери.

„Листа је веома квалитетна. Пред бираче излазимо са честитим људима који су се доказали у својим професијама“, каже Вулин.

Лекари доминирају и на листи СДС. Ту су хирурзи Мирко Раковић и Славко Грбић, иначе професори на бањалучком Медицинском факултету. Друга је лекар Гордана Лазић која ради у Универзитетско-клиничком центру. Ту је и др Драгана Грујић. На листи СДС је и бивши главни ревизор Републике Српске Бошко Чеко.

Носилац листе ДНС је актуелни председник Скупштине града Бањалука Будимир Балабан. И ДНС „гура“ проверене кадрове, па су ту: лекар Мира Поповић, Ново Грујић, директор предузећа „Депот“, Боран Босанчић, дипломирани правник и одборник, Вера Сладојевић, директорка Центра за социјални рад, Данијел Дојчиновић, председник младих ДНС… Ново лице ДНС је Жељко Савић, власник ауто-куће „Лав“.

ТАЛИЋ: ОКО 85 ОДСТО НОВИХ КАНДИДАТА

Носилац листе ПДП за градску скупштину је Зоран Талић (33), дипломирани правник и председник ГО ПДП Бањалука.

„На нашој листи је 85 одсто нових људи. Просек је око 38 година. Имамо енергичан тим и квалитетан изборни програм и очекујемо одличне резултате“, рекао је Талић.

Вечерње новости