Na radost mještana Gorice i Polica: Željeznički most konačno rekonstruisan

TREBINJE │ Bivši  željeznički most koji spaja naselja Police i Goricu konačno je dočekao rekonstrukciju, a danas je u prisustvu predstavnika Hidroelektrana na Trebišnjici, gradske uprave Trebinja i brojnih gostiju i mještana svečano pušten u rad. Osim uređenja željezničkog mosta, asfaltiran je i pristupnni put prema naselju Gorica.

Za radove koji obuhvataju rekonstrukciju mosta i 500 metara asfaltnog puta, Hidroelektrane na Trebišnjici su izdvojile 70.000 KM.

Izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove Hidroelektrana na Trebišnjici Ilija Tamindžija pojasnio je da je uređenje željezničkog mosta podrazumijevalo asfaltiranje, postavljanje rasvjete, antikorozivnu zaštitu i farbanje ograde.

„Ovim projektom zbližili smo mještane Gorice i Polica. Znamo u kakvom je stanju bio ovaj most i pristupni put prije ovih radova. Sljedeće godine HET će obezbijediti sredstva za asfaltiranje drugog puta koji vodi prema željezničkom mostu, tačnije prema restoranu Studenac“, kazao je on.

Nenad Milićević, načelnik Odjeljenja za opštu upravu Trebinja zahvalio se HET-u na realizovanom projektu rekonstrukcije željezničkog mosta i pristupne infrastrukture i najavio još zajedničkih projekata.

Ova rekonstrukcija mnogo će značiti mještanima okolnih naselja, jer im je znatno olakšala putnu komunikaciju prema centru grada.

Novki Kovač, rekonstrukcija mosta će posebno značiti.

„Pohvale gradskoj upravi i gradonačelniku Luki Petroviću na onome što su učinili za mještane ovih naselja. Ja sam mještanka naselja Vinogradi, a ovaj put svakodnevno koristim, i oduševljena sam onim što je za sve nas urađeno“, rekla je ona.

Predsjenik Mjesne zajednice Gorica Rade Drinjak kazao je da su ovaj most najviše koristili radnici Industrije alata. On se zahvalio HET-u na izdvojenim sredstvima, jer je most od velikog značaja za mještane Gorice, Vinograda i Polica.

Izvođač radova je  JP Hercegovina putevi.

M.I.