Na travnjaku Poljuda iscrtan kukasti krst!

poljud
SPLIT | Hrvatska reprezentacija je sinoć dočekala reprezentaciju Italije pred praznim tribinama zbog kazne nakon skandiranja „Za dom spremni“.

Ipak, to nije jedina loša vijest. Da stvari budu gore, na travnjaku stadiona Poljud uočeno je da je iscrtan kukasti krst!

Hrvatski navijači (možda uz prećutno odobrenje samog rukovodstva kluba) su sličan sramotni performans izveli u Livornu u avgustu 2006, kada su svojim tijelima nacrtali „svastiku“ na tribinama stadiona i cijelom svijetu pokazali svoj nacionalni ekstremizam, piše Index.hr.

Podsjećamo, hrvatska reprezentacija je pod teškom kaznom, koja joj je izrekla UEFA zbog ustaških pokliča i pirotehnike tokom susreta s Norveškom. Svaki novi incident mogao bi značiti oduzimanje bodova, ali i suspenziju s evropske fudbalske scene.

Na poluvremenu utakmice na Poljudu radnici su izašli na teren i pokušali da poprave štetu.

Index.hr jutros piše da je hrvatska policija podnijela krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinioca zato što je, kako je navedeno, na terenu iscrtao svastiku hemikalijom koja se ne vidi na dnevnom svjetlu, a postaje vidljiva pod reflektorima, dok je fudbalski savez ove zemlje najavio i vanredni pres u vezi sa ovim događajem.
Nezavisne novine/Index.hr